Νέα δημοσκόπηση - Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ



Προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Βήμα. Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ παραμένει πρώτη αλλά μειώνεται η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανησυχητικά κέρδη καταγράφει η Ακροδεξιά.




Σημειώνεται ότι η έρευνα έγινε το διάστημα των 10 επίμαχων ημερών 12-23 Φεβρουαρίου κατά τις οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη το Μακεδονικό, η τουρκική προκλητικότητα και το σκάνδαλο Νovartis.


Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 23% δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΝΔ, ενώ το 16,6% ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,2% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγή με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, οι ΑΝΕΛ με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, η Εθνική Ενότητα και η Ελληνική Λύση με 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3%, το 13,6% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, άκυρο-λευκό δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 8,8%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 11,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 34,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής:

Τα ποσοστά:

ΣΥΡΙΖΑ 25,2%

ΝΔ 34,9%

Χρυσή Αυγή 9,4%

Κίνημα Αλλαγής 8,4%

ΚΚΕ 7%

ΑΝΕΛ 2,5%

Ένωση Κεντρώων 3%

Λαϊκή Ενότητα 1,9 %

Εθνική Ενότητα 1,5%

Ελληνική Λύση 1,5%

Άλλο 4,7%

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις