Ολομέτωπη συνδικάτων κατά Τσίπρα


Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε χθες η ΓΣΕΕ, κατηγορώντας την ότι συκοφαντεί το συνδικαλιστικό κίνημα και ότι έχει καταστήσει προνομιακό συνομιλητή τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος έψεξε την κυβέρνηση της αριστεράς για το γεγονός ότι επί 19 μήνες δεν κάλεσε ούτε μία φορά τα συνδικάτα σε διάλογο, ούτε καν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν συναποφάσιζε μαζί με τις εργοδοτικές οργανώσεις την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ερήμην των εργαζομένων. Υποστήριξε ότι τα συνδικάτα αντιμετωπίζονται σαν εχθρός «από μια κυβέρνηση που έχει στον πυρήνα της καθαρά νεοφιλελεύθερες πολιτικές» και ότι οι συνδικαλιστές συκοφαντούνται για δήθεν προνόμια. Συσχέτισε αυτή την αντιμετώπιση από την κυβέρνηση και με τη χρονική συγκυρία, καθώς το κομβικό ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης είναι τα εργασιακά και, σύμφωνα με την πρόβλεψή του, «οι δανειστές της χώρας θα τη φτάσουν στα άκρα». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι το 98% των επιχειρήσεων της Ελλάδας λόγω μεγέθους δεν υπάγονται στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων και ότι ο πραγματικός στόχος των δανειστών είναι να διευκολυνθούν οι απολύσεις στις μεγάλες ΔΕΚΟ που θα μεταβιβαστούν στο «υπερταμείο», για να είναι ελκυστικές προς πώληση. Για το λοκ άουτ ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι οι εργοδότες ήδη έχουν τρόπους να το εφαρμόζουν εμμέσως στην πράξη. Για τον συνδικαλιστικό νόμο σημείωσε ότι στόχος είναι η περαιτέρω εξασθένηση της ισχύος των συνδικάτων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις είπε ότι επιδίωξη είναι «να αποκεντρώσουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις σε επίπεδο επιχείρησης, εκεί δηλαδή που ο εργαζόμενος είναι ανίσχυρος».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης σχολίασε για τον πρωθυπουργό ότι «το να μη θέλει να μας δεχθεί είναι δικαίωμά του, αλλά το να μας συκοφαντεί και να σπέρνει διάφορα ζιζάνια στους κόλπους μας δεν είναι καθόλου θέμα δικό του», και πρόσθεσε: «Όπως μας στοχοποιεί, να είναι βέβαιος ότι θα τον στοχοποιήσουμε και εμείς, και όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, με τεκμηρίωση και επιχειρήματα θα αντιπαλέψουμε δικές του πρωτοβουλίες. Και έχουμε βέβαια και τον δρόμο του αγώνα, κάτι το οποίο θα δείξουμε και με τη συγκέντρωση και την πορεία μας στο άγαλμα του Βενιζέλου, στις έξι η ώρα».

Εκατέρωθεν αιχμές
«Σε ένα χρόνο η ΓΣΕΕ κλείνει 100 χρόνια ζωής. Σε αυτό το διάστημα πολλά κόμματα δημιουργήθηκαν και πέθαναν, αλλά τα συνδικάτα είναι εδώ και θα είναι εδώ, είτε το θέλει η κυβέρνηση είτε όχι. Τα συνδικάτα υπάρχουν γιατί η παρουσία τους ανταποκρίνεται σε μια κοινωνική ανάγκη, υποστηρίζουν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
Ερωτηθείς για τα συνδικάτα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε με ένα δηκτικό σχόλιο: «Εμείς θέλουμε τα συνδικάτα να είναι δυνατά και να διαμαρτύρονται όπου νομίζουν ότι η εξουσία τα αδικεί. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Αν ανησυχώ για κάτι, δεν είναι για την παρουσία των συνδικάτων στη ΔΕΘ. Είναι για την πολύ αδύναμη εκπροσώπηση εργαζομένων που εξασφαλίζουν τα σημερινά συνδικάτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις