Πώς θα αξιολογούνται από φέτος οι μαθητές


Τις λεπτομέρειες σχετικά με την αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου καθόρισε με Υπουργικό Διάταγμα το υπουργείο Παιδείας και το οποίο εστάλη σε όλα τα σχολεία, ώστε τη Δευτέρα που θα ξεκινήσει η σχολική χρονιά να ενημερωθούν τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί.
Από φέτος τα μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο κατατάσσονται σε τρεις ομάδες:
• Η Ομάδα Α' περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: 1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2. Μαθηματικά, 3. Φυσική, 4. Ιστορία.
• Η Ομάδα Β' περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: 1. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση), 2. Χημεία, 3. Βιολογία, 4. Γεωλογία-Γεωγραφία, 5. Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, 6. Θρησκευτικά, 7. Αγγλικά, 8. Δεύτερη ξένη γλώσσα, 9. Οικιακή Οικονομία.
• Η Ομάδα Γ' περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: 1. Τεχνολογία - Πληροφορική, 2. Μουσική - Καλλιτεχνικά, 3. Φυσική Αγωγή.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, για την αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή κατά τη διάρκεια των τετραμήνων συνεκτιμώνται κριτήρια, όπως η συμμετοχή του στην τάξη, οι εργασίες που κάνει και οι επιδόσεις στις ωριαίες γραπτές δοκιμασίες και στις ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ).
Για στις γραπτές δοκιμασίες θα ισχύσουν τα εξής:
• Στα μαθήματα της Ομάδας Α' διενεργείται μόνο μία ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου.
• Στα μαθήματα της Ομάδας Β' διενεργείται μία ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου.
• Στα μαθήματα της Ομάδας Γ' δεν διενεργείται καμία ωριαία γραπτή δοκιμασία.
Οσον αφορά τον βαθμό ετήσιας επίδοσης, θα ισχύσουν τα εξής:
• Στα μαθήματα της Ομάδας Α' βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι το ένα τρίτο του αθροίσματος των βαθμών του πρώτου και του δεύτερου τετραμήνου, καθώς και της γραπτής ανακεφαλαιωτικής εξέτασης.
• Στα μαθήματα της Ομάδας Β' και της Ομάδας Γ' βαθμός ετήσιας επίδοσης των μαθητών είναι ο μέσος όρος των βαθμών του πρώτου και του δεύτερου τετραμήνου.
• Εάν σε ένα μάθημα για κάποιον λόγο λείπει ο βαθμός του ενός από τα δύο τετράμηνα, ως βαθμός επίδοσης γι' αυτό το τετράμηνο θεωρείται ο βαθμός του άλλου τετραμήνου. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν κατατεθεί βαθμολογία ενός μαθήματος σε κανένα τετράμηνο και εφόσον η φοίτηση του μαθητή κριθεί επαρκής, ο διευθυντής του σχολείου συγκροτεί διμελή επιτροπή εκπαιδευτικών του σχολείου, η οποία διενεργεί ειδική προφορική εξέταση. Η βαθμολογία αυτής της εξέτασης αποτελεί τον βαθμό επίδοσης για κάθε τετράμηνο.
Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης στις εξής περιπτώσεις:
• Οταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον 10.
• Οταν έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης σε καθένα από τα μαθήματα της Ομάδας Α' τουλάχιστον 8 και συνολικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον 12.
• Εάν δεν πληρούνται οι προηγούμενες προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα, στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από 10. Εάν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Α' και της Β' τάξης δεν κριθεί άξιος προαγωγής, τότε την επαναλαμβάνει. Εάν και μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις μαθητής της Γ' τάξης δεν κριθεί άξιος απόλυσης, τότε δύναται να προσέλθει σε επαναληπτικές εξετάσεις πριν από την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από 10, καθώς και σε εξετάσεις επόμενου σχολικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις