Καμπανάκι για τη διαδήλωση μουσουλμάνων κατά των ‘8’

Καμπανάκι για τη διαδήλωση μουσουλμάνων κατά των ‘8’

Προβληματισμό και ανησυχία για τις κινήσεις ενός μέρους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος και την «αυτομόληση» των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην περιοχή, εκφράζει με άρθρο που έδωσε στη δημοσιότητα ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Aνθιμος, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι οι κινήσεις αυτές πλήττουν την κοινωνική ειρήνη στην περιοχή και θέτουν σε δοκιμασία τις σχέσεις χριστιανών και μουσουλμάνων.
«Κακοφόρμισαν κάποιες χαίνουσες πληγές, που είτε πυορροούν ακόμα, είτε δεν επουλώνονται επίτηδες! Και τα δύο ενδεχόμενα είναι ζημιά για την κοινωνική ειρήνη και τη συνοχή της περιοχής μας», επισημαίνει, αναφερόμενος στην κινητοποίηση που «τεχνηέντως μεθοδεύτηκε» όπως λέει, ώστε μερίδα της θρησκευτικής μειονότητας να φτάσει στην Αλεξανδρούπολη από τη Ροδόπη και την Ξάνθη για να διαδηλώσει στο αεροδρόμιο ζητώντας την επαναπροώθηση των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία.
«Οι μωαμεθανοί Eλληνες πολίτες της περιοχής μας (που έλαβαν μέρος στη διαδήλωση) γιατί επεδίωξαν να επιβεβαιώσουν δημοσίως τη μομφή που τους προσάπτεται, ότι αποτελούν πολιτικό βραχίονα της γειτονικής χώρας, μέσα στην πατρίδα τους;», διερωτάται ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θέτει επίσης τα ερωτήματα γιατί οι διοργανωτές της διαδήλωσης δεν σκέφτηκαν το ρίσκο που αναλαμβάνουν για το σύνολο της περιοχής, εμπλέκοντας την Ελλάδα στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Τουρκίας.
Παραπλάνηση
«Μέρος της μειονότητας, γιατί παρασύρθηκε στην αποκοτιά αυτή και σ’ έναν μονομερή ιδεολογικό χαρακτηρισμό της, από ομοθρήσκους της, που φαίνεται πια ότι εξυπηρετούν προσωπικά τους πολλαπλά συμφέροντα;», ρωτά ακόμη ο κ. Aνθιμος, ο οποίος καταλήγει λέγοντας πως οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αφορούν όλους μας «και προβληματίζουν πλέον για την πορεία των σχέσεων μωαμεθανών και χριστιανών στην περιοχή μας. Πορεία που οι νουνεχείς, ένθεν κακείθεν, επιμένουμε ότι πρέπει να έχει ακλινή προσανατολισμό και να αποτελεί ‘μοντέλο συνύπαρξης’ σε μια Ευρώπη, που λίγο απέχει από το να εκφράσει δημόσια την ισλαμοφοβία της, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις