Νέες αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ: Εκπονήσαμε το σχέδιο για τη δραχμή κατ'εντολή Τσίπρα


Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε με άρθρο του στην ιστοσελίδα Diem 25 ο καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, υποστηρίζοντας ότι το plan X που εκπόνησε για μετάβαση στη νέα δραχμή έγινε μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

"Επρόκειτο για την προετοιμασία ενός προκαταρκτικού έκτακτου σχεδίου - κατ' εντολή του πρωθυπουργού - σε περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ", διευκρίνισε ο κ. Γκάλμπρεϊθ και πρόσθεσε: "Μαζί με μια μικρή ομάδα εργαστήκαμε για περίπου έξι εβδομάδες πάνω στο σχέδιο αυτό και καταθέσαμε ένα υπόμνημα με την ονομασία “Plan Χ”, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου".

Όπως εξηγεί, "η δουλειά μας επικεντρώθηκε στην οικονομική και νομική εξειδίκευση των μελών της ομάδας, την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία για τη μετάβαση σε ένα άλλο νόμισμα, τις ιδιωτικές συζητήσεις με έμπιστους ειδικούς αλλά και τη συγκέντρωση πληροφοριών για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα".

Διευκρινίζει πάντως ότι το εγχείρημα ήταν μυστικό και πως, εκτός από ελάχιστα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η υπόλοιπη κυβέρνηση "δεν είχε εμπλακεί σε αυτό το εγχείρημα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις