Περίπου 4,5 δις ευρώ για αμυντικές δαπάνες δίνει η Ελλάδα


Δεύτερη σε αμυντικές δαπάνες ανάμεσα στα 28 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ κατατάσσεται η Ελλάδα, η οποία δαπανά 2,38% του ΑΕΠ.

Την ξεπερνούν οι ΗΠΑ με 3,61%, ενώ πάνω από το 2% που έχει θέσει η Συμμαχία ως γενική κατεύθυνση, κινούνται μόνον το Ηνωμένο Βασίλειο, η Εσθονία και η Πολωνία. Παρά τη μείωση σε απόλυτους αριθμούς σε σύγκριση με το 2009, το ποσοστό παραμένει πολύ υψηλό, αν και έχουν γίνει σημαντικές περικοπές. Για την εξήγηση της μείωσης των αμυντικών δαπανών μεταξύ 2009 και 2016 πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν και η ανάλογη συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας.

Οι σημαντικότερες περικοπές έχουν γίνει σε δαπάνες για την προμήθεια εξοπλισμών, ενώ σχεδόν το 70% του αμυντικού προϋπολογισμού κατευθύνεται στην πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις