ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1/12 Αλ. Τσίπρας: Το 2016 επιστρέφουμε στην ανάπτυξη



Χρονιά αφετηρίας για την έξοδο από την κρίση χαρακτήρισε το 2016 ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου τονίζοντας ότι η πολιτική και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ξεπερνούν τη συμφωνία με τους δανειστές.
"Θα είναι η χρονιά που θα εδραιώσει τη μακροπρόθεσμη πολιτική, οικονομική και κοινωνική σταθερότητα στον τόπο μας. Διότι η μόνη, απαρέγκλιτη και αναντικατάστατη προϋπόθεση για την οικονομική σταθερότητα είναι ο σεβασμός στη νωπή λαϊκή ετυμηγορία, που διατυπώθηκε τρείς φορές μέσα στη χρονιά που φεύγει, στην επίμονη, δηλαδή, επιλογή του λαού μας να γυρίσει επιτέλους σελίδα", είπε χαρακτηριστικά αφήνοντα να εννοηθεί πως δεν θα υπάρξει κυβερνητική αστάθεια.
Όπως είπε το δεδομένο αυτό θα σηματοδοτήσει "τη στροφή στην ανάπτυξη και στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης" και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε το 2015 να διαψεύσει τις Κασσάνδρες που προέβλεπαν διψήφιο ποσοστό ύφεσης καθώς το έτος κλείνει με μηδενική ύφεση.

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Τσίπρας είπε:

"Αυτές τις μέρες, ολοκληρώνεται έγκαιρα και με επιτυχία, η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Αποσυνδεδεμένη από την πρώτη αξιολόγηση, και, για πρώτη φορά, περιλαμβάνοντας τη ρύθμιση των λεγόμενων κόκκινων δανείων. Οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν να προσελκύσουν σημαντικά κεφάλαια από το εξωτερικό. Και αυτό είναι απόδειξη της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας προς τη χώρα μας".
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα ανοίξει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ώστε η χώρα μας να επιστρέψει στις αγορές. "Στόχος της κυβέρνησης να ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό, κρατώντας παράλληλα σταθερές τις γραμμές άμυνας για τη προστασία των αδυνάτων, για να μη πληγούν περαιτέρω οι κοινωνικές κατηγορίες που έχουν πληρώσει και με το παραπάνω το μάρμαρο της κρίσης, όπως για παράδειγμα οι συνταξιούχοι", είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις