Θεσσαλονίκη: Καθαρά Δευτέρα με κέφι και χορό στο Σέιχ Σου (ΦΩΤΟ & VIDEO)



Με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο γιορτάζουν και φέτος οι Θεσσαλονικείς την Καθαρά Δευτέρα.

Παρά τον συννεφιασμένο καιρό, αρκετοί κάτοικοι της πόλης, επέλεξαν την πλατεία Πέτρου Τσιάτρα στο Σέιχ Σου, όπου η Γ' Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, την γιορτή των παραδοσιακών Κούλουμων.

Λαγάνα, ταραμάς, φασολάδα και λευκό κρασί, δεν λείπουν από κανέναν, ενώ μικροί και μεγάλοι, με τη βοήθεια των ήπιων ανέμων που πνέουν στο σημείο, τηρούν το έθιμο με το πέταγμα του χαρταετού.

Την εκδήλωση πλαισιώνει το χορευτικό σχήμα του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:
 


























Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις