Επαναλειτουργία πτωχευμένων επιχειρήσεων μέσω συνεταιρισμών.



Τη διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου για την επαναλειτουργία πτωχευμένων και εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων, μέσω συνεταιρισμών, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το κυβερνητικό συμβούλιο κοινωνικής πολιτικής, που συνεδρίασε χθες υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

Για τον σκοπό αυτό, εξουσιοδοτήθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, για την προετοιμασία του νέου νομικού πλαισίου.

Επιπλέον, το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. διαπίστωσε τις σημαντικές δυνατότητες που προκύπτουν από την δημιουργία ενός νέου συστήματος προμηθειών υγείας τόσο από τη σκοπιά της εξοικονόμησης πόρων (έως και 25% σύμφωνα με εκτίμηση ειδικών) όσο και από την αντίστοιχη της ουσιαστικής αναβάθμισης των λειτουργιών του.

Το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, και τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αλλαγών.

Στρατηγικός στόχος είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα είναι αποτελεσματικό και αποδοτικό, οικονομικά εξορθολογισμένο, με προτυποποιημένες και διαφανείς διαδικασίες, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο και τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις