Νέα δημοσκόπηση - Δείτε τα ποσοστά των κομμάτων



Προβάδισμα 5,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Prorata, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».


Η διαφορά παραμένει σταθερή συγκριτικά με τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, στο αποτέλεσμα αντανακλάται η πόλωση της περιόδου, αφού το άθροισμα των δύο κομμάτων έχει αυξηθεί κατά έντεκα μονάδες (από το 43,5% στο 54,5%).


Σύμφωνα με την έρευνα, η Βουλή, από οκτακομματική σήμερα, γίνεται πλέον πεντακομματική.




Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 24,5%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 7%, Κίνημα Αλλαγής με 6%, ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 0,5%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. με 0%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, η ΛΑ.Ε. με 0,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, το ΜέΡΑ25 με 0,5% και η Ελληνική Λύση με 2,5%. «Άλλο» κόμμα λέει το 2%, «αποχή/άκυρο/λευκό» 8% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» 9,5%.


Ο ένας στους δύο (53%) απ’ όσους ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δηλώνει ότι σε ποσοστό 80% και άνω θα τον ξαναψηφίσει, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Ν.Δ. είναι 76%, κάτι που δείχνει και τη μεγαλύτερη συσπείρωση του χώρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγορία, οι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το 23% των 17-34 ετών, το 24% των 35-54 ετών και το 26% των άνω των 55 ετών. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τη Ν.Δ. είναι: 28%, 25% και 36%.






Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις