Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τα Ίμια: Τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, 14 ώρες μετά την πρωτοφανή πρόκληση στα Ίμια τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επίσημη ανακοίνωση τουΛιμενικού, μετά την πρωτοφανή πρόκληση στα Ίμια τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. 


Το σκάφος του λιμενικού οδηγήθηκε στη Λέρο για επιθεώρηση, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να καταπλεύσει για τον Πειραιά προκειμένου να οδηγηθεί σε ναυπηγείο στην Αττική.




Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση 



Θαλάσσιο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων


Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.


Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων. 

Φωτογραφία από το σκάφος του Λιμενικού που χτύπησαν οι Τούρκοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις