Νέες προκλήσεις από την Τουρκία: Navtex για έρευνα μέχρι τα... Κύθηρα



Δύο NAVTEX εξέδωσαν οι τουρκικές αρχές, προαναγγέλλοντας τη διεξαγωγή ερευνών με το γερμανικό σκάφος R/V METEOR, σε έκταση που καλύπτει το κεντρικό και νότιο Αιγαίο και φτάνει μέχρι τα χωρικά ύδατα των Κυθήρων.


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com, το METEOR είναι το ίδιο σκάφος το οποίο ενώ πραγματοποιούσε πριν τρεις ημέρες έρευνες βάσει ελληνικής NAVTEX βόρεια της Λήμνου παρενοχλήθηκε από τουρκικό πολεμικό σκάφος, ενώ οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν NAVTEX με την οποία χαρακτήριζαν άκυρη την Ελληνική Αναγγελία των ερευνών αυτών, δηλώνοντας ότι για την περιοχή αρμόδιες για έκδοση NAVTEX είναι οι τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα πάντως με ελληνική Αναγγελία το Γερμανικό σκάφος πραγματοποιεί έρευνες σε περιοχή νότια της Λέσβου ενώ σύμφωνα με το δηλωμένο δρομολόγιο του πλοίου, μετά την ολοκλήρωση αυτής της έρευνας θα αναχωρήσει με προορισμό την Κατάνια.

Οι επόμενες κινήσεις του METEOR θα δείξουν εάν πράγματι το γερμανικό σκάφος προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα των ερευνών του, απευθύνθηκε και στην Τουρκία ζητώντας άδεια για έρευνες σε περιοχή που εμπίπτουν στην ελληνική αρμοδιότητα και συμπίπτουν μάλιστα με μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Εντύπωση προκαλεί και πάλι (όπως έχει συμβεί και με το επίσης ερευνητικό σκάφος ODIN FINDER) ότι οι Ελληνικές Αρχές αποφεύγουν να εκδώσουν αντί-NAVTEX που να ακυρώνουν τις τουρκικές και να μην επιτρέπουν έτσι την δημιουργία στρεβλής εικόνας για το ποιος ασκεί κυριαρχικές αρμοδιότητες στο Αιγαίο, ακόμη και έξω από τα Κύθηρα.

Πηγή : mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις