Ξεκινάει άμμεσα η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

Ξεκινάει άμμεσα η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

Στο Βουκουρέστι έγινε η Διάσκεψη της Πρωτοβουλίας για τη συνδεσιμότητα και την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον τομέα του φυσικού αερίου (CESEC), στην οποία την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.


Για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 δεσμεύθηκαν τα εμπλεκόμενα στο έργο μέρη, στο πλαίσιο διαβουλεύσεων που έγιναν στο Βουκουρέστι.

Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφτσοβιτς και του επιτρόπου της ΕΕ για τη δράση για το κλίμα και την ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.

Στη Διάσκεψη έγινε αναλυτική παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος των έργων διασύνδεσης φυσικού αερίου, που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας, τα οποία εκτός από τον αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας περιλαμβάνουν το Διαδριατικό αγωγό φυσικού αερίου (TAP), τον διασυνδετήριο αγωγό Βουλγαρίας-Σερβίας (IBS) καθώς και τον αγωγό διασύνδεσης Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Αυστρίας (BRUA).

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις