Βαριές κουβέντες στη Βουλή για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό – Αντιπολίτευση προς Κουρουμπλή: Παραιτήσου


Στη «μαύρη προπαγάνδα» των πολιτικών του αντιπάλων και ορισμένων ΜΜΕ απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας τα όσα μεταδίδονται για τη διαχείριση της κρίσης στο ναυάγιο του Σαρωνικού και στην περιβαλλοντική καταστροφή που ακολούθησε. 

Για ακόμη μια φορά ο κ. Κουρουπλής υπεραμύνθηκε των χειρισμών, που έγιναν από τη πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα και κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών. 

Ωστόσο, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο γιατί, όπως είπε, δεν φταίει, προσθέτοντας πως «συστρατεύσαμε όλες τις δυνάμεις της χώρας... Ό,τι υλικό υπήρχε στο λιμενικό χρησιμοποιήθηκε στο 90% και μπήκαν στη μάχη οι τρεις εταιρίες που υπάρχουν υπό την εποπτεία του λιμενικού». 




Στη συνέχεια, επιχείρησε να αποδώσει ευθύνες στην αντιπολίτευση για το παρελθόν της δικής τους διακυβέρνησης, ενώ αποκάλυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά είναι χαρτογραφημένα ναυάγια που αποτελούν «εν δυνάμει βόμβες για το περιβάλλον». 

Νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, υποστήριξε ότι είναι σε εξέλιξη συνδυασμένη έρευνα της δικαιοσύνης για τα αίτια που προκάλεσαν, υπογραμμίζοντας πως ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν.

Παρά ταύτα ο Παναγιώτης Κουρουπλής, όπως αναμενόταν, δέχθηκε από το πρωί στη Βουλή το σφυροκόπημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο επερώτησης που έχει καταθέσει η ΝΔ για τα αίτια του ναυαγίου στο Σαρωνικό. 

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με ισχυρές δόσεις ειρωνείας ήταν η κριτική από τον Αδωνι Γεωργιάδη: 

«Δεν σας κατηγορούμε για το ναυάγιο, αλλά για όλη τη διαχείριση μετά το ναυάγιο. Η εικόνα σας να είστε κολλημένος στην καρέκλα είναι αξιοθρήνητη.... Δεν είναι τίποτα να παραιτηθείτε. Υπάρχουν κι άλλοι άξιοι συνάδελφοι που μπορούν να κάνουν τη δουλειά, δεν είστε αναντικατάστατος....».




Για ανικανότητα, άγνοια και αδιαφορία κατηγόρησε την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ έβαλε στο στόχαστρό της τον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά «έχω δει πολλούς πρωθυπουργούς να κρύβονται, αλλά πρωθυπουργό να κρύβετε με τέτοια ταχύτητα δεν έχω δει ποτέ....». 

Με σκληρή γλώσσα για την ηγεσία του υπουργείου μίλησε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: 

«Έχετε δώσει τόσες συνεντεύξεις εσείς και ο υφυπουργός σας και έχετε γίνει ο περίγελος της κοινής γνώμης».

Στο ίδιο ύφος και ο Κώστας Κατσαφάδος. «Κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου» είπε, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην απορρύπανση του βυθού και στις ενέργειες για την αποζημίωση των πληγέντων. 

Να παραιτηθεί έστω και τώρα κάλεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προκειμένου, όπως είπε, «να διασώσετε ακόμη και τώρα ό,τι μπορείτε από το ναυάγιό σας».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις