Ευθύνες που καίνε: Αποκάλυψη της «R» για τις τραγικές ελλείψεις στην πυροπροστασία



Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο πυροσβεστικών μέσων στην Ευρώπη, έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι έτοιμη να αγοράσει ακόμη τέσσερα μεταχειρισμένα! 

Η Ελλάδα διαθέτει 18 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, δύο τύπων. Τα παλαιότερα 215 (11 αεροσκάφη) και τα πιο νέα 415 (7 αεροσκάφη). 




Η δύναμη της πυρόσβεσης από αέρος έχει ενισχυθεί εδώ και δυο χρόνια από τουλάχιστον τέσσερα ελικόπτερα Chinook και υπάρχουν βέβαια και τα μονοκινητήρια PZL σε καθαρά βοηθητικό ρόλο.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews





Στο στόχαστρο 15 ύποπτοι για εμπρησμούς: Που στρέφονται οι έρευνες των Αρχών μετά τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές. Η κυβέρνηση οξύνει την αντιπαράθεση με τη Ν.Δ.

του Ηλία Μπενέκου 

Τουλάχιστον 15 πρόσωπα βρίσκονται υπό παρακολούθηση ως «ύποπτοι για εμπρησμούς» το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με αποκλειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες της Realnews από τις πλέον αρμόδιες Αρχές, ενώ η κυβέρνηση με αφορμή και τις πρόσφατες φωτιές οξύνει την αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. 

Οι παρακολουθήσεις δεν αφορούν μόνο -ή κυρίως- τη μεγάλη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, αλλά φωτιές που εκδηλώθηκαν σε άλλες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, όπως η Ζάκυνθος. 

Παρότι οι παρακολουθήσεις πέραν της ΕΛ.ΑΣ. γίνονται και από την Αντιτρομοκρατική, οι ίδιες -διασταυρωμένες πληροφορίες- επιμένουν πως οι ύποπτοι είναι όλοι ελληνικής υπηκοότητας και δεν σχετίζονται -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- με σχέδια αποσταθεροποίησης της χώρας ή ξένες δυνάμεις.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις