Νέο malware για Android εντοπίστηκε στο Google Play Store

undefined

Περισσότερες από 1.000 μολυσμένες με malware εφαρμογές ανακάλυψαν ερευνητές ασφαλείας στο Google Play Store. Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, γνωστό ως SonicSpy, μπορεί να υποκλέπτει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Σύμφωνα με το gr.pcmag.com, το SonicSpy πιθανότατα δημιουργήθηκε στο Ιράκ και άρχισε να ενσωματώνεται σε δημοφιλή apps τον περασμένο Φεβρουάριο. Μερικές από τις μολυσμένες εφαρμογές είναι οι Hulk Messenger, Troy Chat και Soniac.

“Έχει τη δυνατότητα να ηχογραφεί, να λαμβάνει φωτογραφίες μέσω της κάμερας, να πραγματοποιεί κλήσεις, να στέλνει μηνύματα κειμένου, αλλά και να υποκλέπτει δεδομένα, όπως τα αρχεία καταγραφής κλήσεων, τη λίστα επαφών, καθώς και πληροφορίες για Wi-Fi access points”, αναφέρει ο Michael Flossman, ερευνητής της Lookout.

Διαβάστε επίσης: Το DNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση κακόβουλου λογισμικού

Ορισμένες από τις μολυσμένες εφαρμογές έχουν ήδη αφαιρεθεί από το Google Play Store, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Google προχώρησε στη διαγραφή τους, ή οι ίδιοι οι δημιουργοί του malware σταμάτησαν τη διανομή τους για να μην εντοπιστούν.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις