Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς


Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ελλάδα, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μην «αγγίξει» τη χώρα μας το τζιχαντιστικό κύμα που πλήττει την Ευρώπη.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», η ετοιμότητα των ελληνικών αρχών έχει ενταθεί από την αρχή του καλοκαιριού σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, στα νησιά που αποτελούν πύλες εισόδου για μετανάστες αλλά και στα αστικά κέντρα. Βασικός στόχος είναι να ελέγχονται όλες οι ύποπτες διελεύσεις ατόμων που φέρονται να επιστρέφουν από εμπόλεμες ζώνες χρησιμοποιώντας τις διαδρομές των προσφύγων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ωστόσο, η δυσκολία για τις Αρχές είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες για εξτρεμιστική δράση αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος των υπόπτων, ώστε να γίνουν συλλήψεις. Έτσι οι ελληνικές αρχές περιορίζονται στο να τους θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Από την αρχή του καλοκαιριού έχει τεθεί σε ισχύ σχέδιο επιφυλακής σε ελληνικά νησιά με μεγάλο αριθμό τουριστών, υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος ή προβοκάτσιας. Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα λένε πως το ενδεχόμενο «ασύμμετρου χτυπήματος» σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς αποτέλεσε αντικείμενο συσκέψεων, επειδή στις περιοχές αυτές συγκεντρώνονται μεγάλοι σε όγκο και διαφορετικοί πληθυσμοί από πολλές δυτικές χώρες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις