Στις 918.000 οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς το α' εξάμηνο

Στις 918.000 οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς το α' εξάμηνο

Στις 918.000 ανέρχονται οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για οφειλές στο Δημόσιο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).



Στην «τσιμπίδα» των αρμοδίων αρχών βρέθηκαν 173.000 οφειλέτες του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΑΔΕ από τον Απρίλιο του 2016 εφαρμόζει μια διαδικασία μηνιαίας βαθμολόγησης των υποθέσεων για τις οποίες πρέπει να επιδιωχθούν μέτρα.

Ξεκινούν από τις πιο μεγάλες εκκρεμότητες και οφειλές και καταλήγουν στις μικρότερες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε ότι για ποσά κάτω των 500 ευρώ δεν επιδιώκονται μέτρα ηλεκτρονικών κατασχέσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν κυρίως τηλεφωνικές ειδοποιήσεις.

Μάλιστα, στον τελευταίο γύρο ειδοποιήσεων των οφειλετών με e-mail, το 10% ανταποκρίθηκε καταβάλλοντας άμεσα το 10% επί των συνολικών οφειλών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις