Σε όλη τη βόρεια Ελλάδα δρούσε η σπείρα που έκλεβε BMW

Σε όλη τη βόρεια Ελλάδα δρούσε η σπείρα που έκλεβε BMW

Αργότερα ταυτοποιήθηκαν άλλοι δυο Έλληνες ηλικίας 40 και 38 χρόνων και δυο επίσης Έλληνες συνεργοί τους ηλικίας 32 και 27 χρόνων, ο πρώτος από τους οποίους είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα

Τουλάχιστον 18 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής πολυτελών αυτοκινήτων μάρκας BMW είχε διαπράξει στη Λάρισα, την Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου η σπείρα που εξαρθρώθηκε με τη σύλληψη τεσσάρων μελών της και την ταυτοποίηση άλλων τριών, ένας από τους οποίους βρίσκεται ήδη στη φυλακή.

Μετά την κλοπή ενός BMW από δρόμο της Λάρισας τα ξημερώματα της Κυριακής, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν έρευνες και το εντόπισαν να κινείται στην παλιά εθνική οδό, στα διόδια της περιοχής Κλειδί Ημαθίας. Ο 31χρονος Έλληνας που το οδηγούσε το εγκατέλειψε και διέφυγε σε αγροτική περιοχή παρά την καταδίωξη, αλλά συνελήφθησαν δύο συνεργοί του, ένας 42χρονος Γεωργιανός και μια 32χρονη Ελληνίδα που κατοικούν μόνιμα στην Θεσσαλονίκη και επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο.

Αργότερα ταυτοποιήθηκαν άλλοι δυο Έλληνες ηλικίας 40 και 38 χρόνων και δυο επίσης Έλληνες συνεργοί τους ηλικίας 32 και 27 χρόνων, ο πρώτος από τους οποίους είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα. 

Όπως αποδείχθηκε, εντόπιζαν αυτοκίνητα τύπου BMW, εξουδετέρωναν με ηλεκτρονικό εξοπλισμό τα συστήματα ασφαλείας και τα μετέφεραν σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων και ανταλλακτικών, όπου τα διέθεταν προς πώληση με παραποιημένα στοιχεία ή τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Σε σπίτια και καταστήματα σε περιοχές της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, βρέθηκαν πέντε κλεμμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, 25 κινητήρες, τέσσερις ζάντες και ένα πλαίσιο και εννέα ζευγάρια κλειδιών αυτοκινήτου, των οποίων η προέλευση ερευνάται. Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι αερίου με σιγαστήρα, 50 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, ένα σπρέι πιπεριού, μια εργαλειοθήκη με εργαλεία και 6.190 ευρώ, ως προερχόμενα από παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, που άσκησε σε βάρος τους δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράνομη οπλοκατοχή, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. 
Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξιχνιαστούν και άλλες παρόμοιες κλοπές και για να εντοπιστούν και άλλα κλεμμένα αυτοκίνητα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις