Μπροστά σε μία οθόνη για περισσότερες από 4 ώρες ημερησίως οι έφηβοι στην Ελλάδα

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα "ξοδεύουν" οι Έλληνες έφηβοι μπροστά από μία οθόνη, σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει η εφημερίδα το Βήμα, αποδεικνύουν ότι οι έφηβοι είναι καθηλωμένοι μπροστά σε μια οθόνη μόνο για τη διασκέδασή τους πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα. Νεαροί και νεαρές, που έχουν "μεγαλώσει" με τις οθόνες από την αρχή της ζωής τους έχουν μια πολύ στενή σχέση με οθόνες παντός τύπου, τηλεόραση, λαπτοπ, υπολογιστές, τάμπλετ κ.α. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους και σωματική τους υγεία.
Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου, διερεύνησε κατά πόσο το περιβάλλον του σπιτιού της γειτονιάς εφήβων ηλικίας 13-15 ετών επιδρά στην ενασχόληση των παιδιών με καθιστικές συμπεριφορές που σχετίζονται με τη χρήση οθόνης.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των εφήβων δήλωσαν ότι περνούν μπροστά στην οθόνη αποκλειστικά για διασκέδαση περισσότερες από δύο ώρες ημερησίως. Τα αγόρια στέφονται πρωταθλητές των υπολογιστών και των video games.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα:
-Το 22,1% αγοριών και κοριτσιών βρίσκεται μπροστά από μια οθόνη για την ψυχαγωγία του για περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα τις καθημερινές. Το ποσοστό αυτό τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνει στο 46,4%.
-Από δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα ψυχαγωγείται μέσω οθονών το 45% αγοριών και κοριτσιών, ποσοστό που μειώνεται τα Σαββατοκύριακα στο 35,5%
-Ένα ποσοστό 33% των Ελλήνων εφήβων κάνει χρήση οθόνης για ψυχαγωγία στις ημέρες σχολείου, ποσοστό που μειώνεται στο 18,1%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις