ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η πώληση του 24% της ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid

ΔΕΗ: Εγκρίθηκε η πώληση του 24% της ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ η πώληση του 24% των μετοχών του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στην κινεζική εταιρεία State Grid, που πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό, έναντι 320 εκατ. ευρώ.
Θα ακολουθήσει στις αρχές του 2017 νέα γενική συνέλευση για τη δημιουργία της Δημόσιας Εταιρείας Συμμετοχών ΑΔΜΗΕ (ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, στην οποία θα μεταβιβασθούν μετοχές του Διαχειριστή) και η εισαγωγή της τελευταίας στο Χρηματιστήριο τον Μάρτιο, στη βάση των προβλέψεων της συμφωνίας με τους δανειστές.
Στο τέλος της διαδικασίας το Δημόσιο θα ελέγχει το 51% των μετοχών του Διαχειριστή, η κινεζική εταιρεία που θα έχει ρόλο στρατηγικού επενδυτή το 24% και το υπόλοιπο 25% λοιποί επενδυτές.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά σήμερα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, οι φορολογικές υποχρεώσεις που προκύπτουν για τη ΔΕΗ από τις μεταβιβάσεις φθάνουν σε 376 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις