ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΑΣΘ: ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, κατέθεσε στοιχεία για τις οφειλές του δημοσίου στον Οργανισμό. Θα γίνει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΟΑΣΘ με στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, στον απόηχο της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων που άφησε χωρίς αστική συγκοινωνία τη Θεσσαλονίκη για 12 ημέρες, προκαλώντας ταλαιπωρία στους πολίτες και προβλήματα στην αγορά της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τις οφειλές του Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο ανέρχονται σε 133 εκατ. ευρώ. Αφού τα κλιμάκια των υπουργείων εξετάσουν τα στοιχεία που κατατέθηκαν, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, πιθανότατα προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

«Σήμερα είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα από αυτό που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες, με την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων. Διαπιστώσαμε πως υπάρχει διάθεση για έναν εμπεριστατωμένο και εποικοδομητικό διάλογο, καθώς και οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους», δήλωσε στη Voria.gr ο κ. Στεφανίδης.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έθεσε το ζήτημα της απουσίας ΚΥΑ για τη ρύθμιση της αύξησης του ΦΠΑ. Όπως τονίζει, από την 1η Ιουνίου του 2015 ο ΟΑΣΘ εισπράττει ΦΠΑ 13% και αποδίδει ΦΠΑ 24%, γεγονός που έχει φέρει απώλειες της τάξης των 17 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεσμεύθηκαν να εξετάσουν άμεσα το εν λόγω θέμα.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΘ (δείτε εδώ), καθώς και το συνολικό σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού δεν απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση και θα τεθούν επί τάπητος σε επόμενα ραντεβού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις