Δείτε εικόνες: Μοναδικά ντοκουμέντα της απόβασης στη Νορμανδία έγιναν έγχρωμα!

Δείτε εικόνες: Μοναδικά ντοκουμέντα της απόβασης στη Νορμανδία έγιναν έγχρωμα!

Φωτογραφικά ντοκουμέντα, που αποτυπώνουν τις στιγμές και τα πρόσωπα στρατιωτών, από την επιχείρηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, αν και ασπρόμαυρες τόσα χρόνια, υπέκυψαν στη μαγεία της χρωματοποίησης, και απέκτησαν «ζωή»

Η Απόβαση στη Νορμανδία με κωδική ονομασία «Operation Overlord» ήταν η Συμμαχική απόβαση στα παράλια της Γαλλίας, που έλαβε χώρα στις 6 Ιουνίου 1944, μέρα γνωστή (εσφαλμένα) και ως D-Day.

Αντικειμενικός σκοπός της απόβασης ήταν να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα από την Καν έως το Χερβούργο, μέσω του οποίου οι Σύμμαχοι θα περνούσαν στρατεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία στην ηπειρωτική Ευρώπη.



Η Μάχη της Νορμανδίας που ακολούθησε, τελείωσε στις 19 Αυγούστου 1944, όταν τα Συμμαχικά στρατεύματα πέρασαν τον Σηκουάνα. Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είχε οριστεί ο Αμερικανός αρχιστράτηγος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα, που αποτυπώνουν τις στιγμές και τα πρόσωπα στρατιωτών, από την επιχείρηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας, αν και ασπρόμαυρες τόσα χρόνια, υπέκυψαν στη μαγεία της χρωματοποίησης, και απέκτησαν «ζωή» από το 19χρονο Τζάρεντ Ένος από το Ρόουντ Άιλαντ.

Οι περισσότερες εικόνες είναι από το Δυτικό Μέτωπο της επιχείρησης, «απ' όπου και προέρχονται οι περισσότερες ιστορίες» λέει ο Ένος

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις