Τουρκία: Διατηρεί τη θερινή ώρα όλο το χρόνο

Τουρκία: Διατηρεί τη θερινή ώρα όλο το χρόνο

«Καλοκαίρι» όλο το χρόνο θα έχει η Τουρκίας μιας και το υπουργείο Ενέργειας αποφάσισε να μην ενεργοποιηθεί η χειμερινή ώρα

Τη διατήρηση της θερινής ώρας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους αποφάσισε η Τουρκία, προκειμένου οι πολίτες να «επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια».

Αν και η θερινή ώρα θα έληγε κανονικά τον Οκτώβριο, το υπουργείο Ενέργειας αποφάσισε την παράτασή της κάτι που επικύρωσε το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

«Από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 04.00 (τοπική ώρα) το πέρασμα στη χειμερινή ώρα δεν θα ισχύσει» αναφέρεται στην εφημερίδα. 

Έτσι λοιπόν, οι δείκτες των ρολογιών δεν θα χρειαστεί πλέον να ρυθμίζονται δύο φορές τον χρόνο, εναλλασσόμενοι μεταξύ της χειμερινής ώρας και της θερινής.

Το πέρασμα από τη χειμερινή ώρα (από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου) στη θερινή (από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου), καθιερώθηκε σε πολλές χώρες προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, να περιορίζεται η χρήση τεχνητού φωτισμού αλλά και να συμπίπτουν οι ώρες των καθημερινών δραστηριοτήτων με περισσότερη ηλιοφάνεια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις