Κρούγκμαν: Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη

Κρούγκμαν: Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε πως από τη στιγμή που δεν έκανε το μεγάλο βήμα για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι ένας πρωθυπουργός «χωρίς καθόλου διαπραγματευτική δύναμη»

Την εκτίμησή του ότι το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος και αρθρογράφος των New York Times Πωλ Κρούγκμαν ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Καθημερινής, ο κ. Κρούγκμαν δήλωσε ότι «η πολιτική δέσμευση των ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης είναι τέτοια που τίποτα δεν θα τους πείσει να προχωρήσουν στη διάλυσή της». 

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε πως από τη στιγμή που «έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το μεγάλο βήμα» της εξόδου από την Ευρωζώνη, είναι ένας πρωθυπουργός «χωρίς καθόλου διαπραγματευτική δύναμη» έναντι των δανειστών της Ελλάδας.

Τέλος, υπογράμμισε πως για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία εντός της Ευρωζώνης, «η Ελλάδα έπρεπε να είναι διατεθειμένη, in extremis, να φύγει, αλλά δεν ήταν».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις