Επίθεση ΓΣΕΕ - ΕΚΘ στον Πρωθυπουργό : Ο Τσίπρας κατέβαινε μαζί μας στο δρόμο και τώρα ούτε μας συναντά

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν σήμερα εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησα, με αφορμή την αυριανή συγκέντρωση ενόψει της ΔΕΘ.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπολος τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν δράση προκειμένου να αποτρέψουν τις δυσάρεστες επιπτώσεις που έρχονται.
Παράλληλα ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει αήθη επίθεση προς τα συνδικάτα, ενώ πριν λίγα χρόνια κατέβαινε μαζί τους στο δρόμος. Όπως είπε τώρα συναντάται με τους εργοδότες και όχι με τους εργαζόμενους.
«Δεν μας έχει καλέσει ακόμα να συνομιλήσουμε», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
Ακόμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, εξέφρασε την εκτίμηση πως οι δανειστές θα φτάσουν τη χώρα στα άκρα στη δεύτερη αξιολόγηση, με αφορμή τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Σε όλο το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Η σημερινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup ότι "η πίεση επιστρέφει στην Ελλάδα" δείχνει ότι οι δανειστές, τη δεύτερη αξιολόγηση θα τη φτάσουν στα άκρα και ξέρετε ότι το κεντρικό, το κομβικό ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης είναι τα εργασιακά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το λοκ άουτ, η αλλαγή του απεργιακού νόμου και όχι του συνδικαλιστικού, όπως θέλουν να λένε, και βέβαια το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων βρίσκεται στη βαθιά "κατάψυξη", σαν αποτέλεσμα του δεύτερου μνημονίου και επανέρχεται με το τρίτο μνημόνιο με την ίδια οξύτητα, μιας και απαγορεύεται να επανέλθουμε στο πρότερο καθεστώς».
Σχολιάζοντας το «μαύρο» σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μετά την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παναγόπουλος, τόνισε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος εξουσίας και ισχύος και εξουσίας, επισημαίνοντας πως το ζητούμενο για την ΓΣΕΕ είναι η εργασία και οι εργαζόμενοι, ενώ κάλεσε την ΠΟΣΠΕΡΤ να δείξει την ίδια αγωνιστικότητα που είχαν δείξει και οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικού τηλεοπτικούς σταθμούς.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, τόνισε πως ο Πρωθυπουργός πήρε τις θέσεις της ΓΣΕΕ και τις έκανε πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης χωρίς να τηρήσει ούτε μία από αυτές, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να σπέρνει «ζιζάνια» ανάμεσα στους εργαζομένους.
Τέλος οι εκπρόσωποι των συνδικάτων κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στην αυριανή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 18.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις