Βενζινοπώλες: «Οχι» στην αύξηση των εδικών φόρων στα καύσιμα

Βενζινοπώλες: «Οχι» στην αύξηση των εδικών φόρων στα καύσιμα

"Όχι στις αυξήσεις των ειδικών φόρων στα καύσιμα" τονίζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε μετά από δημοσιεύματα περί ενδεχομένου νέων αυξήσεων στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης (ΕΦΚ) των καυσίμων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: "η αντίληψη ότι η αύξηση του ΕΦΚ θα φέρει έσοδα, είναι εντελώς λανθασμένη και έχει αποδειχτεί από το παρελθόν. Το κύριο σήμερα δεν είναι οι αυξήσεις φόρων που χωρίς να φέρνουν νέα έσοδα προσθέτουν νέα χρέη, αλλά η εκλογίκευση τους".
Θέση της ΟΒΕ είναι να μην ισχύσει καμία αύξηση και να ανακληθούν όλες όσες προβλέπονται. "Στις 15 Οκτωβρίου και πάλι οι καταναλωτές δεν θα έχουν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, πολύ δε περισσότερο καύσιμα κίνησης με νέους αυξημένους ειδικούς φόρους. Εκτός αυτού, θα οδηγήσει σε κλείσιμο νέα φουρνιά πρατηρίων, τα οποία θα περιέλθουν σε χέρια εταιρειών και ανεξέλεγκτων συμφερόντων. Η κοινωνική ευαισθησία και η δίκαιη φορολόγηση δεν συμβαδίζουν με τέτοια μέτρα" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις