Νέα βοήθεια 115 εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων

Τη νέα βοήθεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα, ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, ανακοίνωση σε σημερινή συνέντευξη τύπου στην 81η ΔΕΘ, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.
Με το νέο αυτό ποσό η συνολική χρηματοδότη από το Χρηματοδοτικό Μέσο στήριξης Έκτακτης Ανάγκης ανέρχεται πλέον σε 198 εκατομμύρια ευρώ.
Οι τέσσερις προτεραιότητες που έθεσαν ευρωπαϊκή επιτροπή και ελληνική κυβέρνηση είναι:
- Βελτίωση των υφιστάμενων καλυμμάτων και κατασκευή νέων στους καταυλισμούς πριν από τον χειμώνα. Παράλληλα, βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και παροχή άλλων υποδομών, όπως θέρμανση.
- Παροχή απευθείας βοήθειας στους πρόσφυγες μέσω προγράμματος χορήγησης καρτών/κουπονιών, με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών των οικογενειών τους (τρόφιμα) . Όχι κεϊτερινγκ. Τόνωση της τοπικής οικονομίας.
- Πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση
- Παροχή βοήθειας σε ασυνόδευτους ανήλικους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και προστασία.
Ο κ. Στυλιανίδης εξήρε το έργο της κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αλληλεγγύη που έχει δείξει ο ελληνικός λαός, τονίζοντας πως είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.
Από την πλευρά του ο κ. Μουζάλας τόνισε πως τα πράγματα καλυτερεύουν μέρα με τη μέρα στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Όπως είπε αναγνωρίζει και ο ίδιος πως πολλά από δεν είναι καλά, ωστόσο τόνισε πως δεν γινόταν διαφορετικά μέσα σε λίγους μήνες να γίνει η αποσυμφόρηση της Ειδομένης και να μεταφερθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι.
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις κατοίκων του Ωραιοκάστρου σχετικά με την εκπαίδευση προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής, ο αναπληρωτής υπουργός τις χαρακτήρισε φυσιολογικές, ωστόσο επισήμανε πως σε λίγο καιρό οι ίδιοι που αντιδρούν θα δουν την πραγματικότητα και θα πηγαίνουν τετράδια στα παιδιά.
"Είναι φυσιολογικό να αντιδρούν. Το ξένο φοβίζει. Θυμηθείτε το "τουρκόσπορος" που έλεγαν για τους μικρασιάτες. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο. Αυτοί που αντιδρούν δεν είναι φασίστες και ρατσιστές. Είμαι αντίθετος και στεναχωριέμαι με τις διαμαρτυρίες, αλλά αυτοί είναι άνθρωποι δεν είναι ρατσιστές.  Δεν θα πρέπει να τους "χαρίζουμε" στους ρατσιτσές και τους φασίστες", τόνισε ο κ. Μουζάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις