Απίστευτο: Τους κολυμβητές στους Ολυμπιακούς του Ρίο θα επιβλέπουν... ναυαγοσώστες

Απίστευτο: Τους κολυμβητές στους Ολυμπιακούς του Ρίο θα επιβλέπουν... ναυαγοσώστες

To όνειρό μου είναι να σώσω τον Φελπς, δηλώνει χαρακτηριστικά ένας από τους ναυαγοσώστες

Οι κολυμβητές που συμμετέχουν σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες θα ήταν οι τελευταίοι που θα κινδύνευαν να πνιγούν σε μια πισίνα.

Εντούτοις στις πισίνες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο τις προσπάθειές τους θα επιβλέπει πάντα ένας... ναυαγοσώστης!

Κι αυτό γιατί το βραζιλιάνικο δίκαιο προβλέπει ότι σε κάθε πισίνα διαστάσεων μεγαλύτερων από 6Χ6 μέτρων πρέπει οπωσδήποτε να είναι παρών ένας ναυαγοσώστης ακόμα κι αν μέσα στο νερό είναι ο Μάικλς Φελπς.

«Ο νόμος προβλέπει ότι σε κάθε δημόσια πισίνα ενός μεγέθους και άνω, πρέπει να είναι παρόντες ναυαγοσώστες. Κι εμείς θα ευχόμασταν να μην τους είχαμε κατά τη διάρκεια των αγώνων αλλά πρέπει να είναι παρόντες» δήλωσε ο επικεφαλής των αγώνων κολύμβησης Ρικάρντο Πράντο.

Το μονο σίγουρο είναι ότι από το νόμο αυτό χαμένοι δεν βγαίνουν οι ίδιοι οι ναυαγοσώστες οι οποίοι όχι μόνο θα πάρουν ως αμοιβή 340 δολάρια αλλά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από την καλύτερη θέση τους αγώνες κορυφαίων αθλητών.

«Μιλάμε για μια στο εκατομμύριο να επέμβουμε σε τέτοιου τύπου εκδήλωση αλλά εμείς είμαστε προετοιμασμένοι» δήλωσε ο 39χρονος ναυαγοσώστης Άντερσον Φεάρτες ο οποίος παραδέχθηκε ότι το όνειρό του είναι να σώσει τον Φελπς μέσα από το νερό.

Όσο για τους αθλητές, όπως λέει και ο Νεοζηλανδός Μάθιου Στάνλεϋ «αυτή είναι σίγουρα ένα από τα πιο αστεία πράγματα που έχω δει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι στιγμής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις