Ο άνθρωπος που «πέθανε» σε τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις - Τον εκδικήθηκαν πρώην φίλοι του

Ο άνθρωπος που «πέθανε» σε τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις - Τον εκδικήθηκαν πρώην φίλοι του

«Πέθανε» στη συντριβή της EgyptAir. Στη συνέχεια «πέθανε» και πάλι στην αιματηρή επίθεση στο Ορλάντο. Και την περασμένη εβδομάδα ο «Αλφόνσο» από το Μεξικό, «βρήκε τραγικό θάνατο» για τρίτη φορά στη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Τουλάχιστον, αυτό θα πίστευε κάποιος που ενημερωνόταν από τις ειδήσεις και από την σπερμολογία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με αυτές τις τραγωδίες.

Η αλήθεια όμως είναι, ότι ο άνθρωπος που αναγνωρίζεται ως θύμα και στις τρεις επιθέσεις, είναι ακόμα ζωντανός, αλλά είναι το θύμα μιας συνεχιζόμενης φάρσας στα πλαίσια της εκδίκησης από τους πρώην φίλους που ισχυρίζονται ότι τους χρωστάει χρήματα, όπως ανέφερε το France24.

Ένα tweet ανέφερε: «@EGYPTAIR Ο αδερφός μου ταξίδεψε εκεί», έγραψε ο @sidaxmejicano. «Φοβάμαι για τη ζωή του. Σας παρακαλώ βοηθήστε με».


Αλλά τον επόμενο μήνα συνέβη και πάλι. Ο «Αλφόνσο» αναγνωρίστηκε ως ένα από τα θύματα της σφαγής στο gay club Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα στις 12 Ιουνίου.

Η φωτογραφία του μάλιστα εμφανίστηκε σε ένα New York Times βίντεο-αφιέρωμα για τα πραγματικά θύματα της επίθεσης.

«Αυτός ο άνθρωπος ήταν φίλος μου, αλλά μας εξαπάτησε», είπε ένας από τη συμμορία στο France24.


«Έχω καταθέσει δύο αστικές και ποινικές καταγγελίες εναντίον του, αλλά επειδή οι νομικές διαδικασίες αργούν, αποφασίσαμε να τον τιμωρήσουμε με την ανάρτηση φωτογραφιών του στο διαδίκτυο.

«Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε τη φήμη του», πρόσθεσαν. «Θέλουμε όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει το πρόσωπό του».

Το France24 κατάφερε να εντοπίσει τον άνθρωπο, χωρίς να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία του. Ο ίδιος είπε: «Η φωτογραφία μου είναι παντού, ξεκινώντας ως φάρσα μετά από μια νομική διαμάχη».

Και συνέχισε: «Η φωτογραφία μου έχει εμφανιστεί σε διάφορες ιστορίες στο Twitter. Ήρθα σε επαφή με διάφορα μέσα ενημέρωσης όπως το BBC και τους New York Times και τους ζήτησα να διαγράψουν τη φωτογραφία μου, αλλά χωρίς να πάρω ποτέ απάντηση».

Σύμφωνα με τη μεξικανική νομοθεσία, ένα άτομο μπορεί να λάβει ποινή φυλάκισης έξι μηνών έως δύο ετών για «συκοφαντική δυσφήμιση, συκοφαντία και δυσφήμιση για το κύρος ενός οργανισμού ή την τιμή ή την αξιοπρέπεια του ατόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις