Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης: Παροχή δωρεάν τελών σύνδεσης στο φυσικό αέριο

 
Στην παροχή δωρεάν τελών σύνδεσης σε όσους επιθυμούν να συνάψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής με το δίκτυο φυσικού αερίου για Κεντρική Θέρμανση - Βιοτεχνική & Επαγγελματική Χρήση, προχωρά η Εταιρεία Παροχής Φυσικού Αερίου Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προβαίνει σε αλλαγές που θα γίνουν στους καταναλωτές και σχετίζονται με την αναμόρφωση της αγοράς φυσικού αερίου, μετά την ψήφιση του ν. 4336, με το επιχειρησιακό πλάνο της εταιρείας καθώς και με τα νέα προγράμματα προώθησης της χρήσης του φυσικού αερίου.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βενέτιος Μπούρας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ανέφερε ότι «με τον νόμο 4336/2015 προβλέπεται η απελευθέρωση της αγοράς από 1/01/2017, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπει και ο ιδιωτικός τομέας στο κομμάτι κυρίως της εμπορίας φυσικού αερίου και δεν μπορεί να συνυπάρχει ο κλάδος διανομής και ο κλάδος εμπορίας αερίου, ιδιότητες και δραστηριότητες τις οποίες ασκούν μέχρι σήμερα οι ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και οι ΕΠΑ Θεσσαλίας».
Για ανάπτυξη και ασφάλεια έκανε λόγο ο Γενικός Διευθυντής, Federico Regola. «Οι πρώτοι 5-6 μήνες της χρονιάς έχουν δείξει ότι πάμε πάρα πολύ καλά. Δεν προσθέτουμε μόνο φυσικό αέριο αλλά ενεργειακές λύσεις για την οικογένεια, τον εμπορικό κόσμο και την βιομηχανία».
Επιπλέον, για το 2016 προβλέπεται να γίνουν 9.000 συνδέσεις στο φυσικό αέριο, όπως αναφέρει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Λεωνίδας Μπακούρας. «Σε περίοδο κρίσης γίνονται πάνω 700 συμβόλαια μηνιαίως, οικογένειες, βιομηχανίες, δημοτικά κτίρια, νοσοκομεία, όλοι οι καταναλωτές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το φυσικό αέριο».
Επενδύσεις σε Δίκτυα Διανομής φυσικού αερίου
Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της, για το έτος 2016 έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την κατασκευή δικτύου-σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου ακόμα περισσότερων νοικοκυριών, επιχειρήσεων και βιοτεχνιών-βιομηχανιών του νομού Θεσσαλονίκης σε περιοχές που έχει ήδη αναπτύξει δίκτυο, αλλά και σε νέες στους Δήμους Δέλτα (Σίνδος & Ιωνία), Παύλου Μελά (Νικόπολη), και Θερμαϊκού για την Άνω Περαία και τους Νέους Επιβάτες. Συγκεκριμένα, προβλέπονται επενδύσεις συνολικού ύψους 8,4 εκατ. € με την κατασκευή 20 km δικτύου χαμηλής πίεσης και 0,18 km δικτύου μέσης πίεσης. Επιπλέον, προβλέπεται η κατασκευή νέων σημείων παροχής και παροχετευτικών αγωγών, για περισσότερες από 9.000 νέες συνδέσεις στο Δίκτυο Διανομής της εταιρίας.
Δωρεάν τέλη σύνδεσης στο φυσικό αέριο
Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την παροχή «δωρεάν τελών σύνδεσης» στις νέες συμβάσεις σύνδεσης και παροχής με το δίκτυο φυσικού αερίου, που θα καταρτιστούν από 01/07/2016 έως και 31/12/2016, για Αυτόνομη Θέρμανση (σε υπάρχουσα παροχετευτική στήλη ή συστοιχία μετρητών-κατασκευασμένη έως 31/12/2015) - Κεντρική Θέρμανση - Βιοτεχνική & Επαγγελματική Χρήση. Η προσφορά αφορά τη δωρεάν κατασκευή του σημείου παροχής που αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (τοποθέτηση έως και το μετρητή φυσικού αερίου). Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης αποκτά σημαντικό όφελος, καθώς δεν επιβαρύνεται με το ποσό των τελών σύνδεσης, αλλά μόνο με το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου.
«Αυτή είναι η παρέμβαση της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό κίνητρο για να καλυφθούν διαμερίσματα, τα οποία έχουν μείνει ακάλυπτα αλλά και να βοηθήσουμε τις κεντρικές θερμάνσεις και την βιομηχανία να αποφασίσει να συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου», σημειώνει ο κ. Μπούρας.
Η Ε.Π.Α. Θεσσαλονίκης προσφέρει μηδενικά τέλη σύνδεσης για όλους τους νέους πελάτες της που θα υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης και παροχής φυσικού αερίου για αυτόνομη θέρμανση, κεντρική ή βιοτεχνική και επαγγελματική χρήση, από την 1 Ιουλίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016.
Παράλληλα, με την προσφορά για τα τέλη σύνδεσης και με σκοπό τη διευκόλυνση αποπληρωμής του συνολικού κόστους αντικατάστασης του συστήματος θέρμανσης, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης προχωρά στην έναρξη χρηματοδότησης από τα τραπεζικά ιδρύματα για τη μετατροπή της εσωτερικής εγκατάστασης του υποψήφιου πελάτη και τη σύνδεσή της στο δίκτυο φυσικού αερίου.
Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης
Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, αναμένεται περαιτέρω μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τη διακύμανση των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών, καθώς σύμφωνα με τον ν. 4389/2016 (ΦΕΚ 94 Α – Άρθρο 61) μειώνεται από 01/01/2017 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης για οικιακή χρήση και αυτό μεταφράζεται σε όφελος προς τον καταναλωτή σε 5,5 λεπτά ανά κυβικό.
Επενδύσεις σε συστήματα για την Ασφάλεια του Δικτύου
Για την ασφάλεια του Δικτύου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει, μεταξύ άλλων σε ανάπτυξη και λειτουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών, δημιουργία πύλης με e-services για τους τελικούς πελάτες, ανανέωση website, ηλεκτρονική ψηφιοποίηση των εγγράφων, ανάπτυξη των Διαδικτυακών Εφαρμογών του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS), επενδύσεις σε συστήματα αυτοματισμού, τηλε-ελέγχου, τηλεχειρισμού και εποπτείας) και ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών για την συντήρηση, λειτουργία και άμεση επέμβαση και εγκατάσταση μονάδων.
Τέλος, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου, για την κάλυψη του 70% του πληθυσμού στις περιοχές της Άδειας Διανομής, προβλέπεται για την περίοδο 2017-2021 η κατασκευή νέων δικτύων φυσικού αερίου συνολικού μήκους πάνω από 254 km ύψους 32,4 εκατ. €, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπως σε Λαγκαδά, Κουφάλια, Χαλάστρα, Νέα Μεσήμβρια, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Φίλυρο, Χορτιάτη, Βασιλικά, Μηχανιώνα και Επανομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις