Aναβολή ζήτησαν και πήραν και οι «8» από την Υπηρεσία Ασύλου

Aναβολή ζήτησαν και πήραν και οι «8» από την Υπηρεσία Ασύλου

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών

Στην Υπηρεσία Ασύλου, οδηγήθηκαν οι δύο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, σήμερα το πρωί, όπως αναμενόταν άλλωστε, προκειμένου να δώσουν συνεντεύξεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν ξεκίνησε καν, καθώς οι δικηγόροι των στρατιωτικών υπέβαλαν αίτημα για αναβολή, το οποίο και έγινε δεκτό. Οι συνεντεύξεις τους αναβλήθηκαν για τις 19, 23, 24 και 25 Αυγούστου.

Η διαδικασία προέβλεπε ότι σήμερα θα παρευρίσκονταν οι δύο από τους οκτώ και ανά δύο θα εμφανίζονταν στην υπηρεσία ασύλου. Έτσι και έγινε.





Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό χωριό, όπου διαμένουν ως διοικητικοί κρατούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε η καταγραφή των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των στρατιωτικών και σύμφωνα με τον νόμο οι αιτούντες είχαν περιθώριο επτά ημερών από την καταγραφή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τη συνέντευξη.

Όπως προβλέπει η διαδικασία,όταν ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, ο αρμόδιος υπάλληλος θα εκδώσει την πρωτοβάθμια απόφαση.

Σε περίπτωση που είναι αρνητική, οι αιτούντες μπορούν να ασκήσουν προσφυγή, οπότε ακολουθεί η δευτεροβάθμια διαδικασία εξέτασης του αιτήματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις