1,625 δισ. δανείστηκε χθες το ελληνικό δημόσιο

1,625 δισ. δανείστηκε χθες το ελληνικό δημόσιο

Το ποσό του 1,625 δισ. ευρώ δανείστηκε χθες το ελληνικό δημόσιο δημοπρατώντας έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο 2,97% αμετάβλητο συγκριτικά με την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων αντίστοιχης διάρκειας.

Το ύψος των προσφορών υπερκάλυψε κατά 1,30 φορές το δημοπρατούμενο ποσό του 1,25 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το επιτόκιο στο ελληνικό δεκαετές ομόλογο αναφοράς κινείται στα απαγορευτικά επίπεδα του 8%, χθες ενδοσυνεδριακά βρέθηκε και στο 7,9%, ενώ στα διετή ομόλογα, η απόδοση βρισκόταν χθες σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, προσεγγίζοντας το 9% και αποτυπώνοντας την ανασφάλεια στις αγορές στη σκιά των εξελίξεων στην Ιταλία και υπό το βάρος της απόφασης υπέρ του Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις