Αποχωρούν με αργούς ρυθμούς οι πρόσφυγες

Αποχωρούν με αργούς ρυθμούς οι πρόσφυγες

Με αργούς ρυθμούς προχωρεί στην Ειδομένη η διαδικασία αποχώρησης προσφύγων και μεταναστών και μεταφοράς τους σε κέντρα φιλοξενίας της χώρας. Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό που έχει στηθεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα την Κυριακή, «στη σιδηροδρομική γραμμή βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες και αν επιχειρήσουμε να τους μετακινήσουμε, θα ξεσηκωθούν». Ζήτησε δε, υπομονή, λέγοντας ότι «θα τους πείσουμε σιγά - σιγά να πάνε σε κέντρα φιλοξενίας». Ο ίδιος εκτίμησε ότι «έως τις 15 Ιουνίου θα έχει φύγει ο μεγαλύτερος όγκος των προσφύγων από την Ειδομένη», ενώ δεσμεύθηκε ότι θα ενισχυθεί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

«Μη ωφέλιμη» και «επικίνδυνη» χαρακτήρισε, από την πλευρά του χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας τυχόν διαδικασία καταστολής, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους για να πείσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να αποχωρήσουν από την Ειδομένη. «Τις τελευταίες μέρες δημιουργήσαμε 4.000 νέες θέσεις φιλοξενίας κοντά στην Ειδομένη. Αυτό που επιχειρούμε είναι να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι ότι τα δικαιώματά τους υπάρχουν στους χώρους φιλοξενίας. Εκεί μπορούν να κάνουν αίτηση ασύλου, ενώ στην Ειδομένη δεν έχουν τέτοια δικαιώματα», δήλωσε ο κ. Βίτσας (σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ). Υπογράμμισε δε, ότι περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη φύγει από την Ειδομένη και περίπου 1.500 από το Ελληνικό.

Ενημέρωση
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα αγγίζουν τους 54.341. Πάνω από τους μισούς πρόσφυγες είναι στη βόρεια Ελλάδα (29.298), με τους περισσότερους να παραμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης (9.813). Στα νησιά διαμένουν 8.352, εκ των οποίων 4.235 βρίσκονται στη Λέσβο και 2.256 στη Χίο, ενώ στην Αττική βρίσκονται 14.438, εκ των οποίων 2.135 στο λιμάνι του Πειραιά.

Europol σε Ελλάδα-Ιταλία
Επιχείρηση εντοπισμού ύποπτων τζιχαντιστών στους προσφυγικούς καταυλισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα και την Ιταλία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η Europol. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της στην ισπανική εφημερίδα el Pais, το καλοκαίρι αναμένεται να σταλεί ειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό στις δύο χώρες και να ξεκινήσει διακριτικά τις έρευνες στους χώρους αυτούς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις