ΤΑΙΠΕΔ: Επιτάχυνση διαδικασιών για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας

Τις διαδικασίες για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, του μεριδίου 35% του δημοσίου στα ΕΛΠΕ και τη πώληση της ΔΕΠΑ πρόκειται να προωθήσει άμεσα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο με το τελευταίο τμήμα των προαπαιτούμενων, στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Σε δηλώσεις του σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, χθες το βράδυ, ο κ. Πιτσιόρλας, τόνισε ότι ξεμπλοκάρει η επένδυση στο Αφάντου της Ρόδου και ότι για τον ΟΛΠ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι Κινέζοι, μαζί με το κομμάτι της ναυπηγοεπισκευής. Είπε ότι θα κινηθεί με ταχείς ρυθμούς με στόχο στο τέλος του 2018 το Ταμείο να έχει εισπράξει 6 δισ. ευρώ. Χαρακτήρισε δε εφικτό τον στόχο για είσπραξη 2 δισ. ευρώ φέτος.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, λέγοντας ότι είμαστε κοντά στο τέλος της διαδρομής και ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλική εταιρία (τη Snam, σύμφωνα με πληροφορίες), για την εξαγορά ποσοστού, από 17% ως 25% από το μερίδιο της αζέρικης Socar, της . Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι έχει κλείσει και το θέμα με την αύξηση των τελών μεταφοράς του αερίου. Το ζήτημα των τελών και η μεταπώληση ενός τμήματος από το μερίδιο 66% που θα αποκτήσουν οι Αζέροι στο ΔΕΣΦΑ είναι τα δύο σοβαρότερα εμπόδια για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ακόμα ότι την Κυριακή κυρώνεται στη Βουλή η σύμβαση για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, και ότι υπάρχει ενδιαφέρον και για άλλα αεροδρόμια και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σχετικά σύντομα μπορεί να ολοκληρωθεί η παράταση της ισχύουσας σύμβασης για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είπε ότι στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αναμένονται προσφορές από 7 διεθνείς ομίλους για τον ΟΛΘ και αμέσως μετά παίρνουν σειρά τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Λαυρίου. Αμεσα βγαίνει σε διαγωνισμό το logistic center του Θριασίου και ως το τέλος του χρόνου για το αντίστοιχο κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

Για το Αφάντου είπε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα με την αρχαιολογία και ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί με τους επενδυτές Μνημόνιο για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου. Οι συζητήσεις με τη Lamda για το Ελληνικό συνεχίζονται, ενώ πρόσφατα προσελήφθη σύμβουλος για την παραχώρηση της «Εγνατίας Οδού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις