"Μαύρη" γιορτή για την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών - Κρέμασαν πανό με "ματωμένες" ποδιές



«Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για το νοσηλευτικό κλάδο που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Έλληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής», επισημαίνει με ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), κ. Δημήτρης Σκουτέλης.

Σύμφωνα με την ΕΝΕ, η σημερινή ημέρα θα ήταν ημέρα γιορτής, εάν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και ειδικότερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας και δεν αναγκάζονταν οι νέοι συνάδελφοι να αφήσουν την πατρίδα για την εξεύρεση εργασίας.

Επίσης, αν είχε τελεσφορήσει το διαχρονικό αίτημα της νοσηλευτικής κοινότητας «περί θεσμοθέτησης του κλάδου των Νοσηλευτών και ο νοσηλευτής αποκτούσε μια καθαρή και διακριτή επαγγελματική ταυτότητα μεταξύ των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας».

Προϋπόθεση για εορταστική διάθεση θα αποτελούσε η απόσυρση της υπουργικής απόφασης για την σαφή περιγραφή των νοσηλευτικών πράξεων και την κοστολόγησή τους ώστε ο άνεργος νοσηλευτής να μπορεί να παραμείνει στη χώρα του και να καταστεί ελεύθερος επαγγελματίας καθώς και η ενιαία τριτοβάθμια νοσηλευτική εκπαίδευση αντί της διχοτόμησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που ισχύει σήμερα.

Ζητούμενο για τον νοσηλευτικό κλάδο παραμένει ακόμη εν έτει 2016 «η ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας μας, ώστε ο νοσηλευτής να είναι υγιής για να παρέχει υγεία».

«Το σύνθημα της εφετινής Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ‘Βελτιώνοντας την Ανθεκτικότητα του Συστήματος Υγείας’. Ωστόσο για την ελληνική πραγματικότητα η ημέρα αυτή θα αποτελεί ορόσημο προβληματισμού και όχι εορτής» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΝΕ.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις