Βέροια: Θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων

Βέροια: Θέμα στο δημοτικό συμβούλιο η δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι πρέπει να γίνει ισοκατανομή των προσφύγων σε όλους τους δήμους και σε αυτό το πλαίσιο είναι υπέρ της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας και στον δήμο Βέροιας

Για την επιλογή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του στρατοπέδου “Αρματολού Κόκκινου”, κοντά στο χωριό Αγία Βαρβάρα, για την δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θέση της δημοτικής αρχής είναι ότι πρέπει να γίνει ισοκατανομή των προσφύγων σε όλους τους δήμους και σε αυτό το πλαίσιο είναι υπέρ της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας και στον δήμο Βέροιας.

Ο κ. Βοργιαζίδης τόνισε με έμφαση ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν ήταν επιλογή του δήμου, αλλά της Πολιτείας, η οποία γνωστοποιήθηκε με έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα. Το στρατόπεδο πρόκειται να φιλοξενήσει 300 έως 500 πρόσφυγες.

Το “παρών” στη συνεδρίαση έδωσαν κάτοικοι του χωριού Αγία Βαρβάρα, που απέχει περίπου 500 μέτρα από το στρατόπεδο, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους και τις αντιρρήσεις τους. Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε λόγο για δικαιολογημένο φόβο των κατοίκων απέναντι στο άγνωστο.

Σύμφωνα με τον κ. Βοργιαζίδη, το στρατόπεδο δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια και οι εγκαταστάσεις του είναι σε καλή κατάσταση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις