Νταβούτογλου: Δεν παζαρεύουμε για χρήματα

Νταβούτογλου: Δεν παζαρεύουμε για χρήματα

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ο στόχος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κρίση των προσφύγων, στο πλαίσιο της οποίας η Άγκυρα ζητάει 6 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι να μειωθεί η παράνομη μετανάστευση και να καταστεί το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη ασφαλές.

«Η Τουρκία δεν παζαρεύει για τα χρήματα και θεωρεί ότι η συμφωνία δεν αφορά ένα οικονομικό αλλά ένα ανθρωπιστικό ζήτημα», ανέφερε ο Νταβούτογλου σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην Άγκυρα και αναμεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική κρατική τηλεόραση TRT.

Οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα στις Βρυξέλλες για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία με διακηρυγμένο στόχο να μειωθεί η ροή προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε επί ενός σχεδίου συμφωνίας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις