Δεν θέλουν να μείνουν στη Θεσσαλονίκη οι πρόσφυγες



Μια ομάδα νεαρών προσφύγων από τη Συρία αποφάσισε να εγκαταλείψει το κέντρο μετεγκατάστασης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να ταξιδέψει για την Ειδομένη. Την είδηση αποκάλυψε στο thestival.gr ο 27χρονος Μοχάμεντ, ο οποίος έφτασε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Πέμπτη μαζί με 261 πρόσφυγες από το ανατολικό Αιγαίο.

«Εδώ είμαστε εγκλωβισμένοι. Θέλουμε να φύγουμε από εδώ για να φτάσουμε μια μέρα στη Γερμανία. Το πρωί της Δευτέρας θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στην Ειδομένη. Είμαστε περίπου 15 άτομα που πήραμε αυτή την απόφαση» δηλώνει στο thestival.gr ο νεαρός Σύρος. Στην ερώτηση αν γνωρίζει ότι τα σύνορα με τα Σκόπια είναι κλειστά απαντά: «σήμερα είναι κλειστά αλλά ένα πρωί θα ανοίξουν και ίσως είμαστε αυτοί που θα περάσουν στα Σκόπια».

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη φιλοξενία εδώ στο λιμάνι. Όμως τα λεφτά μας τελείωσαν. Εγώ έχω μαζί μου μόνο 10 ευρώ. Έμαθα ότι το εισιτήριο για την Ειδομένη με λεωφορείο είναι 8 ευρώ. Έδωσα 2.500 ευρώ για να έρθω από την Τουρκία στην Ελλάδα. Για ποιο λόγο να μείνω στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα εδώ αν δεν έχω λεφτά. Θέλω να πάω στη Γερμανία για να δουλέψω. Το ίδιο θέλουν και οι άλλοι πρόσφυγες που θα έρθουν μαζί μου στην Ειδομένη» σημειώνει ο Μοχάμεντ.

Οι αρχές που εμπλέκονται στην λειτουργία του κέντρου μετεγκατάστασης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισαν στους πρόσφυγες ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανοίξουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Πλην όμως δεν μπορούν να τους εμποδίσουν να κινηθούν ελεύθερα προς όποιον προορισμό θέλουν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις