Οι Ευρωπαίοι στη γραμμή του ΔΝΤ για περικοπές συντάξεων στην Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι στη γραμμή του ΔΝΤ για περικοπές συντάξεων στην Ελλάδα

Εφ'όλης της ύλης συνάντηση, με έμφαση στην πορεία διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αλλά και την διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, έχει σστις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολαντ. Ο κ. Τσίπρας αναμένει να επαναλάβει στους συνομιλητές του τη σημαία να προχωρήσει γρήγορα η αξιολόγηση, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύθραυστη ισορροπία της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο η πίεση αυξάνεται προς την Αθήνα για περικοπές στις συντάξεις και πλέον οι Ευρωπαίοι βρίσκονται στη γραμμή του ΔΝΤ.

Το ενδεχόμενο να χρειαστούν περικοπές στις συντάξεις άφησε χθες ανοικτό ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ. Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Μ. Ντράγκι, επισήμανε τις ανησυχίες που υπάρχουν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, κ. Ζ. Γκάμπριελ, ζήτησε την ελάφρυνση του χρέους, εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, κ. Γ. Δραγασάκης, υποστήριξε ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχει ολοκληρωθεί το 80% του μνημονίου και στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασιστεί η ελάφρυνση του χρέους.

Η Αθήνα θέλει να επιστρέψουν οι επικεφαλής της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα αλλά πλέον αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις