Πρεμιέρα με Σεφέρη

Στις 13 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το «Ασμα Ασμάτων» στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης

Με μια παραγωγή του Κ.Θ.Β.Ε., την απαγγελία του έργου «Ασμα Ασμάτων» του Σολομώντα, που μετέγραψε ο Γιώργος Σεφέρης, ξεκινά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης.

Το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά στην τελευταία του συνεδρίαση και η εκδήλωση, διάρκειας ως 75 λεπτών, θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου, ημέρα γέννησης του Γ. Σεφέρη.

Στην απαγγελία θα είναι πέντε νέοι ποιητές, οι Σταυρούλα Γάτσου, Γεωργία Τρούλη, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ειρηναίος Βρούζγος και Ιωάννα Λιούτσια -μάλιστα ένας από τους πέντε επειδή θα απουσιάζει στην Αυστραλία, θα συμμετέχει με ηχογραφημένη απαγγελία-, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο ηθοποιός του Κ.Θ.Β.Ε., Γιώργος Κολοβός.

«Είναι μια πολύ ωραία αρχή, ενώ έχουμε και άλλες προτάσεις για τους επόμενους μήνες», δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Τόσο η αρμόδια Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, όσο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης δέχτηκαν χωρίς να προβάλουν αντιρρήσεις την πρόταση του Κ.Θ.Β.Ε., έθεσαν όμως συγκεκριμένους όρους, όπως η διεξαγωγή μίας πρόβας -και όχι παραπάνω όπως είχε ζητηθεί από τους συντελεστές- μετά τις 5 το απόγευμα, όταν δηλαδή το μνημείο θα είναι κλειστό για το κοινό, και σε μέρα που θα καθοριστεί από κοινού.

Επίσης, δεν θα υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση, καθώς και άλλου τύπου κατασκευές, πλην των απολύτως απαραίτητων φωτιστικών, ενώ ο αριθμός των θεατών δεν θα ξεπερνά τους 300.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις