Συμφωνία για να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα

Συμφωνία για να παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα

Στη συνέχιση της τρέχουσας πρακτικής στο προσφυγικό μέχρι τον Μάρτιο φαίνεται να συμφώνησαν προφορικά έξι Ευρωπαίοι ηγέτες, μετά από συνάντηση στην οποία μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας. Η εν λόγω απόφαση των «6» αποτιμάται θετικά από κυβερνητικούς κύκλους, που τονίζουν ότι είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με , μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου, δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή πολιτικής στον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από την Ελλάδα, η Ολλανδική προεδρία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία και η Κροατία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα συμφόρησης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις στα κράτη-μέλη που αφορά.

Η απόφαση των «6» αναμένεται να διαβαστεί κατά την έναρξη του δείπνου από τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μάρκ Ρούτε.

Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αποτιμούν πολύ θετικά την εν λόγω εξέλιξη, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας από την ελληνική πλευρά με στόχο όχι τη σύγκρουση αλλά την συνεννόηση.

Την ίδια ώρα, οι πηγές αυτές σημειώνουν ότι η προσοχή στρέφεται τώρα στην Τουρκία ώστε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να υπάρχουν απτά αποτελέσματα μέσα και από τη συμβολή του ΝΑΤΟ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις