Προσφυγική ροή χωρίς τέλος και στην Κοζάνη



Προσφυγική ροή χωρίς τέλος και στην Κοζάνη - Στο κλειστό της πόλης εκατοντάδες άνθρωποι

Παιδιά με αναιμία μεταφέρθηκαν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο - Με εθελοντική προσφορά πολιτών και τις δομές του δήμου αντιμετωπίζεται η κατάστασηΣυνεχίζεται η προσφυγική ροή στην Κοζάνη, καθώς και στα Γρεβενά, τη Βέροια, τα Τρίκαλα τη Λάρισα, αλλά και σε όλη τη γεωγραφική γραμμή των πόλεων από την Αθήνα έως την Ειδομένη.

Στην Κοζάνη τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες κατέφθασαν την περασμένη Δευτέρα και έκτοτε οι άνθρωποι φιλοξενούνται στο κλειστό της πόλης και οι ανάγκες τους εξυπηρετούνται από τους φορείς της πόλης, τους εθελοντές αλλά και την προσφορά των απλών πολιτών.

Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται να αναχωρήσουν τα πέντε λεωφορεία που έφτασαν το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού προηγουμένως, είχαν αναχωρήσει 7 λεωφορεία για τα Διαβατά Θεσσαλονίκης.







Εντός του κλειστού γυμναστηρίου της Λευκόβρυσης, όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχει δημιουργηθεί αυτοσχέδιο ιατρείο και εκεί διενεργούνται συνεχώς προληπτικές εξετάσεις, σε όσους το επιθυμούν, αλλά και σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες δέχονται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της εθελοντικής ιατρικής ομάδας από τους διασώστες Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιατρικού εθελοντικού προσωπικού, τα περιστατικά που έχουν μέχρι τώρα αντιμετωπιστεί, αφορούν κυρίως παιδιά με πυρετό, λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού ενώ στους ενήλικες παρατηρείται κυρίως γαστρεντερίτιδα, διάφορες κακώσεις του μυοσκελετικού αλλά και λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τέλος, να αναφέρουμε πως υπήρχαν διακομιδές παιδιών στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με αναιμία, για μεταγγίσεις.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση από την πλευρά της ΠΓΔΜ και οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα, θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη.





 
 Πηγή:Kozanilife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις