Καλύπτουμε οτιδήποτε έκτακτο στις ένοπλες δυνάμεις, διαβεβαιώνει ο Δ. Βίτσας

Καλύπτουμε οτιδήποτε έκτακτο στις ένοπλες δυνάμεις, διαβεβαιώνει ο Δ. Βίτσας

Υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθεί οτιδήποτε απρόβλεπτο προκύψει κατά τους διαγωνισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κι αυτή δίνεται από τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι επιτρέπει τις κατ' ανάθεση διαδικασίες.

"Εμείς έχουμε φτιάξει έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό με οροφή. Προσπαθούμε μέσα σε αυτόν, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία και τη σχετική οδηγία της ΕΕ, να προβλέψουμε τα πάντα. Όλα αυτά θα έχουν διαγωνιστικές διαδικασίες. Υπάρχει όμως, η πιθανότητα του απρόβλεπτου εν κρίσει. Ευελπιστώ ότι αυτή η διαδικασία της κατ' ανάθεση διαδικασίας δεν θα ακολουθηθεί καθόλου, αλλά ως δυνατότητα τη διεκδικούμε με την έννοια ότι πάντοτε - και όσοι κάνουν έναν προϋπολογισμό στο τέλος βάζουν κάποια απρόβλεπτα τα οποία είναι συνήθως είναι ένα 10% - και πρέπει να το κάνουμε", είπε ο κ. Βίτσας.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώην υπουργοί είναι φυλακή παρά το γεγονός ότι έχουν κάνει διαγωνιστικές διαδικασίες και έχει αποδειχθεί ότι πήραν και μίζες" προσέθεσε. Τόνισε δε, ότι "σημασία έχει ποιος είναι αυτός που χειρίζεται τα θέματα", επισήμανε πως ο ίδιος είναι "υπέρμαχος των διαγωνιστικών διαδικασιών" και εξέφρασε την ελπίδα η τροπολογία του υπουργείου να ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις