Έτινγκερ: Να στείλουμε 8.000 συνοριοφύλακες στην Ελλάδα

Έτινγκερ: Να στείλουμε 8.000 συνοριοφύλακες στην Ελλάδα

«Στις Βρυξέλλες η Κομισιόν αγωνίζεται στη σύνοδο κορυφής να διαμορφώσει μια κοινή πολιτική για τους πρόσφυγες, ενώ ο Επίτροπος Έτινγκερ βιάζεται να στηρίξει την Ελλάδα με μαζικές τοποθετήσεις συνοριοφυλάκων» αναφέρει η RP Online την Παρασκευή, μια μέρα μετά την σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό δίνοντας νέο περιεχόμενο στην συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ.

Για να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων ο Γκούντερ Έτινγκερ προτείνει αποστολή από 5.000 έως 8.000 συνοριοφυλάκων από κράτη μέλη της ΕΕ στην Ελλάδα.

«Η εξασφάλιση των ευρωπαϊκών συνόρων στο Αιγαίο Πέλαγος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα άμεση βοήθεια» ανέφερε ο Oettinger στην RP Online. H Frontex θα πρέπει γρήγορα να εφοδιαστεί με κατάλληλο προσωπικό από όλες τις χώρες μέλη συνεχίζει ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις