Έρχεται «μαχαίρι» 1 δισ. ευρώ στα προνοιακά επιδόματα

Έρχεται «μαχαίρι» 1 δισ. ευρώ στα προνοιακά επιδόματα

Ταυτόχρονα ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας αναγνώρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως το ύψος των παρεχόμενων αυτών επιδομάτων είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε

Την αποκάλυψη ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα κοπούν 1 δισ. ευρώ από τα προνοιακά, οικογενειακά και λοιπών επιδομάτων έκανε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αυτή η νέα περικοπή δικαιολογείται λόγω της υπογραφής του 3ου μνημονίου.

Ταυτόχρονα ο Δ. Καρέλλας αναγνώρισε πως, το ύψος των παρεχόμενων αυτών επιδομάτων είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. (4,5% στην Ευρώπη - 2% στην Ελλάδα).

Ο Γ.Γ. Πρόνοιας σημείωσε επίσης ότι από την 1η Απριλίου θα γίνονται οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ενώ μίλησε και για τη ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ σε αυτό.

Η χορήγηση του εγγυημένου εισοδήματος εξαρτάται από τα περιουσιακά στοιχεία ενώ είναι πιθανό να κοπεί από χιλιάδες δικαιούχους που το λαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Τα κριτήρια, όπως ανέφερε ο Δ. Καρέλλας, θα είναι περίπου ίδια με αυτά της κάρτας σίτισης.

Ακόμη, ο Δ. Καρέλλας ανακοίνωσε τη δημιουργία μητρώου επιδομάτων και μητρώου δικαιούχων επιδομάτων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις