Σπουδαίοι σύμμαχοι: Το Πεντάγωνο απορρίπτει τις Ρωσικές αποδείξεις σχετικά με το ότι η Τουρκία υποβοηθά το ISIS

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου απέρριψε τις αποδείξεις της Ρωσίας, για τη συμμετοχή της Τουρκίας σε συμφωνίες πετρελαίου με το ισλαμικό κράτος, καλώντας την Τουρκία «μεγάλο εταίρο», μόλις μια ημέρα μετά, αφότου το αφεντικό του, κατήγγειλε στο Κογκρέσο ότι η Άγκυρα δεν πολεμούσε το ISIS αρκετά.

«Επιτρέψτε μου να είμαι πολύ σαφής ότι εμείς απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε έννοια, ότι οι Τούρκοι είναι κατά κάποιο τρόπο, σε συνεργασία με το ISIL,» δήλωσε ο συνταγματάρχης Steve Warren, εκπρόσωπος για την αμερικανική ηγεσία της συμμαχίας που αγωνίζεται ενάντια στο ισλαμικό κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL). «Αυτό είναι παράλογο και κάπως γελοίο. Πρέπει οπωσδήποτε, να απορρίψουμε κατηγορηματικά αυτή την ιδέα. «

Ο Warren απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών φωτογραφιών και χαρτών, που δείχνουν με το δάχτυλο την Τουρκία – και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ερντογάν προσωπικά – για την ενίσχυση των μαχητών στο λαθρεμπόριο του πετρελαίου.



«Οι Τούρκοι είναι μεγάλοι συνεργάτες μας στον αγώνα κατά του ISIL. Που φιλοξενούν τα αεροσκάφη μας, που διεξάγουν χτυπήματα, που στηρίζουν τη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση, » δήλωσε ο Warren στους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του Πενταγώνου από την έδρα επιχειρήσεων στη Βαγδάτη. «Υπήρξαν καλοί συνεργάτες εδώ. Οποιαδήποτε σκέψη ότι οι Τούρκοι, ότι η τουρκική κυβέρνηση κατά κάποιον τρόπο, λειτουργεί με το ISIL είναι απλά παράλογη και εντελώς αναληθής ».

Μόλις χθες, ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ash Κάρτερ είπε στο Σώμα Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών ότι οι περισσότερες από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στρέφονταν εναντίον των Κούρδων, παρά κατά του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέρριψε επίσης τα ρωσικά αποδεικτικά στοιχεία ως «αναληθή», αν και ο εκπρόσωπος Mark Toner παραδέχθηκε ότι δεν είχε δει τις φωτογραφίες και απλά είχε ακούσει γι “αυτές. Ο Toner απλά, επανέλαβε τις παρατηρήσεις του Warren, λέγοντας ότι το λαθρεμπόριο λειτουργεί κάτι «δεκαετίες». Αποτόλμησε δε να πει, ότι δεν επωφελούνται από το παράνομο εμπόριο άμεσα, αλλά μόνο μέσω των τελών διοδίων από τους λαθρεμπόρους.

Η ειλικρινής απόρριψη των αποδεικτικών στοιχείων της Ρωσίας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με τις παρατηρήσεις του Γραμματέα Κάρτερ, αλλά και με την αξιολόγηση που έγινε πέρυσι από τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μπάιντεν πρότεινε, ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ήταν τόσο πρόθυμοι να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας, που ρίχνουν «εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια και δεκάδες χιλιάδες τόνους όπλα» στην υποστήριξη των μαχητών της αντιπολίτευσης – συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών, όπως η Αλ Κάιντα και το IS.

Την Τετάρτη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασαν φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν εκατοντάδες βυτιοφόρα πετρελαίου, που διακινούνται από και προς την Τουρκία μέσω του IS-ελεγχόμενου εδάφους. Μια σημαντική πηγή εσόδων των αγωνιστών », λαθραίο πετρέλαιο από τη Συρία και το Ιράκ κατά μήκος των τριών μεγάλων αξόνων – μία για τις τουρκικές ακτές και δύο στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο Batman και Cizre – σύμφωνα με τον Πτέραρχο Σεργκέι Rudskoy.



Επιπλέον, μέχρι 2.000 μαχητές, 120 τόνοι πυρομαχικών, και 250 οχήματα παραδόθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και τους μαχητές της Al-Nusra από το τουρκικό έδαφος, την περασμένη εβδομάδα μόνο, δήλωσε ο Πτέραρχος Μιχαήλ Mizintsev.

«Σύμφωνα με αξιόπιστες εκθέσεις πληροφοριών, η τουρκική πλευρά έχει ήδη λάβει τέτοιες δράσεις, για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε τακτά χρονικά διαστήματα. Και το πιο σημαντικό, δεν σκοπεύει να τις σταματήσει «, είπε ο Mizintsev.

prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις