Προκλητική Τουρκία: Το «Γιαβούζ» κατευθύνεται στο σημείο όπου θα κάνει τη νέα του γεώτρηση

EF9LxMWW4AAWGzd

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, με ανάρτησή του στο Twitter, δημοσιεύει και φωτογραφίες του Γιαβούζ να συνοδεύεται από δύο πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου - Είναι η πρώτη φορά που τουρκικό γεωτρύπανο εισέρχεται σε αδειοδοτημένο τεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ
Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα, με τoγεωτρύπανο Γιαβούζ να βρίσκεται ξανά εντός της κυπριακής ΑΟΖ .

Σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη, που έγινε γνωστή από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ με ανάρτησή του στο Twitter, το γεωτρύπανο κατευθύνεται προς το σημείο όπου θα κάνει τη νέα του γεώτρηση.


«Το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ είναι σε νέο δρομολόγιο. Το Γιαβούζ κατευθύνεται προς το σημείο Μόρφου 1 όπου θα κάνει τη νέα του γεώτρηση κυματίζοντας τη σημαία μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να προσφέρουμε τις υπόγειες πηγές μας στον λαό μας. Αν υπάρχουν, θα τις βρούμε οπωσδήποτε».

Ο Τούρκος υπουργός δημοσιεύει και φωτογραφίες του Γιαβούζ να συνοδεύεται από δύο πολεμικά πλοία του τουρκικού στόλου. 

Yavuz Sondaj gemimiz yeni bir seferde...

Yavuz, sondaj yapacağı Güzelyurt-1 kuyusuna doğru bayrağımızı dalgalandırarak ilerliyor.

Yer altı kaynaklarımızı milletimizin hizmetine sunmak için durmayacağız.

Varsa, mutlaka bulacağız.🇹🇷
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
179 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τουρκικό γεωτρύπανο εισέρχεται σε αδειοδοτημένο τεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ. 

Η παραβίαση αφορά το τεμάχιο «7» στο βόρειο μέρος του το οποίο έχει αδειοδοτηθεί από τη Κυπριακή Δημοκρατία στις εταιρείες TOTAL και ENI. Η Τουρκία υποστηρίζει πως μέρος του τεμαχίου 7 ανήκει στη δική της ΑΟΖ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις