Προκαλεί ο Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης

erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία
Αμετακίνητος στην προκλητική του ρητορική όσον αφορά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο παρά το σαφές μήνυμα που έστειλε στην Άγκυρα ο Εμμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θα υπερασπιστούμε στο έπακρο τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Ερντογάν σε ομιλία του στην περιφέρεια Γιουσουφελί στη βορειοανατολική Τουρκία.


«Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» αναρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Εκτός από το μήνυμα Μακρόν ότι η Γαλλία και η ΕΕ βρίσκονται σε «επαγρύπνηση και αλληλεγγύη όσον αφορά τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Γαλλία και η ΕΕ δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτό», είχε προηγηθεί και το μήνυμα του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το οποίο είχε καλέσει την Τουρκία να απομακρύνει άμεσα το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» από τα ανοικτά της Καρπασίας.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις