Ποια είναι τα σενάρια για τις δόσεις στην εφορία



Νέα πάγια ρύθμιση 36 ή ακόμη και 48 δόσεων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ενεργειών που προωθεί για περιορισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.




Όσον αφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων, το υπουργείο Οικονομικών, αν και σε αυτή την φάση δεν σχεδιάζει να τη θέσει υπ’ όψιν των δανειστών λόγω της αρνητικής τους θέσης, προτίθεται να τη φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μετά τις 27 Φεβρουαρίου, ημέρα δημοσίευσης της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία και τη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της.

Για να λάβει το πράσινο φως των δανειστών σχεδιάζει μια σημαντική αλλαγή που θα είναι ο προσωρινός χαρακτήρας της, δηλαδή θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως, ενώ σε αυτήν θα εντάσσονται μόνο οι οφειλέτες που τεκμαίρεται ότι θα μπορούν πληρώνουν τις δόσειςτους.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται ήδη διάφορα εναλλακτικά σενάρια για αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης από 12 ή 24 που ισχύουν σε 36 ή ακόμη και 48, με τη θέσπιση όμως αυστηρών προϋποθέσεων που θα συνδέονται με τη δυνατότητα του φορολογούμενου ή της επιχείρησης να αποπληρώσει τα χρέη ενώ θα προβλέπονται και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Καθοριστικό παράγοντα για την ένταξη στις αυξημένες δόσεις της πάγιας ρύθμισης θα αποτελεί ουσιαστικά η βιωσιμότητα τους.



Με πληροφορίες από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις